Verantwoord reizen op duurzame wijze.

Hurtigruten neemt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat avontuurlijke reizen op de meest duurzame manier mogelijk worden uitgevoerd. Zie hier wat duurzaamheid betekent voor Hurtigruten Expeditions en hoe Hurtigruten zinvolle acties onderneemt om ervoor te zorgen dat we toekomstige generaties een wereld nalaten die nog steeds de moeite waard is om te verkennen. Hurtigruten is al 130 jaar een wereldleider in duurzame expeditiereizen. Met een bekroonde vloot van kleine expeditieschepen zijn de cruises ontworpen voor ontdekkingsreizigers, door ontdekkingsreizigers! Ontdek waarom reizen met ons lonend is voor zowel u, als de planeet.

Op weg naar nul voedselverspilling

Hurtigruten uniek in de verbinding met de regio waarin ze opereren, o.a. door innovatief te werk te gaan. De gerechten aan boord worden bereid met ingrediënten die lokaal worden geteeld, ge-oogst, bebost en gevist. In Noorwegen wordt het overgebleven voedsel zelfs verwerkt tot kunstmest, die wordt gebruikt om nieuw voedsel te verbouwen op een lokale Noorse boerderij.

 

Inbegrepen aan boord, Restaurants aan boord, Konditorei, café & bar aan boord, Culinaire boord evenementen & proeverijen

 

BELANGRIJK: WAT IS INBEGREPEN

Het all-inclusive dat u mag verwachten…

  • Ontbijt, lunch en diner, elke dag
    Geef je over aan alles wat je eetlust verlangt, met een enorme lijst van heerlijke keuzes die bijna wedijveren met de herinneringen die je buiten het schip zult maken. Begin de dag met een indrukwekkend ontbijtbuffet voordat je later op de dag overgaat op een overheerlijk menu van à la carte keuzes. Natuurlijk is dat inclusief huiswijn, bier en frisdranken.
  • Een warm welkom in de sauna, hottubs en meer
    Neem de tijd om uzelf te verwennen en geniet van de sauna en hot tubs aan boord van uw schip. Hierdoor wordt het extra aangenaam om na een dag vol avontuur thuis te komen.
  • Heerlijke koffie, thee en frisdranken de hele dag
    Kies uit een verscheidenheid aan warme en koude dranken, van een cafeïne boost in de ochtend tot een suikerkick na de lunch. Bijvul stations voor uw "Ocean Bottle" zijn overal op het schip te vinden, zodat u gehydrateerd blijft zonder dat u wegwerp plastic gebruikt.
  • All-inclusive drankjes
    Geniet van een glas wijn of bier voor het diner in de Pool Bar. Of ontspan �s avonds met een cocktail in de Explorer Lounge. Wat en wanneer u maar wilt, drankjes zijn de hele dag en avond verkrijgbaar zonder extra kosten (met uitzondering van premium drankjes).
  • Fooien inbegrepen
    Fantastische service is standaard bij HX en we zullen nooit extra kosten aan uw rekening toevoegen (maar als u toch iets extra′s wilt achterlaten, stellen we dat altijd op prijs).

Het all-inclusive dat ons onderscheidt…

  • Dagelijkse expedities en activiteiten
    Elke dag leiden zorgvuldig geselecteerde experts uit verschillende vakgebieden u op ontdekkingen, zowel aan land als aan boord. Ga met ons expeditieteam mee op wandelingen, gemeenschapsbezoeken en boottochtjes voordat u terugkeert naar het schip en fascinerende lezingen hoort in de collegezaal, evenals uw briefing over het programma van de volgende dag.
  • Expeditie-uitrusting en waterfles – om mee naar huis te nemen
    Alle gasten ontvangen een poolexpeditie-jas, een rugzak of een andere HX-Explorerset voor het gebied dat u verkent. En als eerste cruise rederij die wegwerp plastic verbiedt, ontvangen alle gasten een gratis waterfles om aan boord te vullen en mee naar huis te nemen.
  • Professionele foto′s van uw reis door onze fotograaf aan boord
    Elke expeditie heeft een fotograaf aan boord die prachtige beelden vastlegt van elke dag van uw reis. Nadat u thuis bent gekomen, sturen we u een prachtig digitaal album met een samenvattings-video om uw favoriete herinneringen terug te halen en die hoogtepunten gemakkelijk te delen.
  • Wi-Fi zonder extra kosten
    Wij bieden Starlink Wi-Fi op al onze schepen (als de Noorse ontdekkingsreizigers die HX in 1896 oprichten ons nu maar eens konden zien). Maar wees u ervan bewust dat we vaak in afgelegen gebieden varen met beperkte verbinding en dat streaming niet wordt ondersteund.
  • Volledige toegang tot ons Science Centre
    Ons interactieve wetenschapsprogramma, dat door gasten vaak wordt omschreven als "het hart van een HX-schip", is anders dan alles wat u elders zult vinden. Sluit u aan bij onze wetenschappers aan boord, luister naar experts, verzamel monsters en doe mee aan onze burger-wetenschapsprojecten. Ontdek iets nieuws met andere vogelaars of besteed tijd aan het bestuderen van wat wij onder de microscoop vinden.

Niet inbegrepen, wat blijft er over…

U kunt er voor kiezen om hun HX-ervaring verder te uit te breiden:

  • Enkele specialistische excursies en belevenissen met beperkte capaciteit
  • Extra culinair dineren in het a la carte restaurant Lindstrøm​
  • Persoonlijke spa behandelingen
  • Premium dranken (sterke dranken van topkwaliteit, vintage wijnen, champagne, etc.)

RESTAURANTS AAN BOORD

Normaal gesproken beschikt elk van de schepen over een hoofdrestaurant, een bistro en een à-la-carterestaurant, allemaal in lijn met ons concept van authentieke lokale keuken. De restaurants zijn doorgaans voorzien van kamerhoge ramen, zodat u terwijl u eet kunt genieten van het uitzicht op de fjorden, waardoor u verbonden bent met de plaatsen waar wij onze ingrediënten vandaan halen.

Buffet Hurtigruten restaurant Torget

Restaurant Torget (hoofdrestaurant)

Wanneer u per postschip reist, trekt het hoofdrestaurant, Torget, de aandacht van alle gasten en biedt een gevarieerde selectie gerechten voor ontbijt, lunch en diner, bereid door onze chef-kok Øistein Nilsen.

Ontbijt – vanaf 7.00 uur
Begin uw dag met een selectie warme gerechten en een buffet met vers brood, ontbijtgranen, fruit, yoghurt, smoothies, sappen, pap, zalm, eieren en pannenkoeken.

Lunch – vanaf 12.00 uur
Met regionale producten van lokale producenten en de beste seizoensingrediënten bereiden onze chef-koks heerlijke gerechten en uitgebreide buffetten voor uw lunch. Als je duurzaam en plantaardig wilt eten, vind je op de kaart een grote keuze aan veganistische gerechten.

Diner – vanaf 18.00 uur (vaste tijden, met 4-5 gangen)
Geniet elke dag van uw reis van een driegangenmenu en kies uit een breed scala aan verschillende gerechten, waaronder vlees, vis en plantaardige alternatieven. Rond uw maaltijd af met traditionele desserts zoals zelfgemaakt gebak, sorbets of pudding, vaak overgoten met een saus gemaakt van bessen die typisch zijn voor de regio.

Voorbeeld menu restaurant Torget aan boord van Hurtigruten

Restaurant Kysten (à la carte restaurant)

In het à la carte restaurant Kysten kunt u in stijl dineren. De naam "Kysten", wat kust betekent, weerspiegelt de eenvoudige, elegante en moderne stijl van het restaurant. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten, bereid door uitstekende koks met de beste ingrediënten die de Noorse kust te bieden heeft.
Verheug u op een menu op basis van zeewier en kelp, maar ook op bijzonder malse rendierfilet en sappige Sint-Jakobsschelpen met lokale boter en wilde kruiden uit de regio. Verheug u op vers gevangen vis, scharrelvlees en – in de ware zin van het woord – uitstekende kazen.
Trakteer uzelf op een wijn bij uw maaltijd van onze vakkundig geselecteerde wijnkaart of kies voor het wijnarrangement, waarbij onze beste wijnproevers de wijn bij de maaltijd hebben afgestemd. Als u ervoor kiest om te upgraden naar het Platinum-pakket, kunt u hier elke dag van uw reis dineren; in andere gevallen betaald u een toeslag.

Voorbeeld menu restaurant Kysten aan boord van Hurtigruten

Restaurant Brygga (Bistro)

De naam van de bistro aan boord - Brygga - betekent "pier", vertaald uit het Noors. Zoals u waarschijnlijk zult ervaren tijdens uw reis langs de Noorse kust, is het meestal gezellig druk op een pier: bemanning is bezig met het laden en lossen van schepen en er is niet veel tijd voor hen om te gaan zitten en te eten.
Het is dus vanzelfsprekend dat je bij Brygga terecht kunt voor snelle en lekkere gerechten als knapperige salades, sandwiches, wraps en klassiekers als verse pizza en burgers. Favorieten zijn onder meer ons heerlijke broodje garnalen met ei, dillemayonaise en een schijfje citroen - een echte Noorse klassieker.
Trakteer uzelf ten slotte op een van de typische desserts uit de regio of op zoet gebak.

Voorbeeld menu restaurant Brygge aan boord van Hurtigruten

Hurtigruten restaurant Brygga, Garnalen smorbrod

 

KONDITOREI, CAFE & BAR AAN BOORD

Buiten de restaurants zijn er aan boord meer plekken waar u terecht kunt voor een kop koffie, een borrel of een smakelijk tussendoortje.

Explorer Bar

Wat echt bijzonder is aan de Explorer Bar is de sfeer van de lounge en het panoramische uitzicht op de fjorden door de kamerhoge ramen. Kies uit een uitgebreid assortiment warme en koude dranken, ontspan in een van de comfortabele fauteuils, klets bij onder het genot van een drankje en zie het landschap aan u voorbij trekken.

De Explorer Bar serveert eersteklas koffie, biologische thee, warme chocolademelk, vruchtensappen, een verscheidenheid aan Noorse bieren, rode, witte en roséwijnen, evenals een selectie Noorse aquavit waar vooral liefhebbers van sterke drank van zullen genieten.
Daarnaast kunt u diverse snacks bestellen, zoals tosti′s met lokale ham en kaas of een Noorse klassieker: gedroogde vis.

Hurtigrutern Explorer Bar & Lounge, MS Nordlys

 

CULINAIRE BOORD EVENEMENTEN & PROEVERIJEN

Gedurende uw zeereis langs de Noorse kust worden er regelmatig leuke, culinair getinte evenementen aan boord georganiseerd.

Sommige van deze specialistische lezingen worden gecombineerd met proeverijen van seizoensspecialiteiten aan dek. Probeer verse garnalen in de Lyngenfjord in de lente of bergbraambessen in de herfst. In de winter biedt men u vers bereide viskoekjes aan, terwijl ‘Trollsoup’ op het menu staat als u in de zomer de Trollfjord binnenvaart.

 

Hurtigruten, fileerles aan dek: verse zalm