Met een lokale gids bezoek je verschillende traditionele restaurants, waar je vele IJslandse specialiteiten kunt proberen, zoals flatkaka (soort pannenkoekje) met hangikjöt (gerookt lamsvlees), kjötsúpa (lamsvleessoep), plokkfiskur (visstampot met rúgbrauð, walvis, hakarl (gefermenteerde haai), IJslands bier of brennivin, humarsupa (langoustinesoep) en skyr. Er wordt ook een bezoek gebracht aan de wereldberoemde hot dog stand Baejarins Beztu Pylsur. De gids vertelt over de vele beruchte gerechten uit de IJslandse keuken, zoals schapenkop, blódmör (bloedpudding), papegaaiduikers en ramtestikels, maar deze staan niet op het menu.
Hoogtepunten
Maak kennis met de eetcultuur van de IJslanders op deze leuke wandeltour door Reykjavik.Inleiding
Vertrektijd: dagelijks om 11.30, 13.00, 16.00 en 17.00 uur.
Vertrekpunt: Ingolfur Square
Duur: ca. 2,5 uur. Engelstalige gids. Max. 12 personen.
Prijs: € 112 per persoon. Kinderen van 7 t/m 12 jaar betalen € 65.
Op aanvraag is het ook mogelijk een privetour te reserveren.