De regio staat vooral bekend om zijn heerlijke schaaldieren. Garnalen, krabben, kreeften, mosselen en oesters groeien langzaam in het koele, mineraalrijke water van het gebied, wat zorgt voor zeevruchten van hoge kwaliteit.

Er worden in West-Zweden ook genoeg foodsafari s georganiseerd. Bij foodsafari s gaat het, zoals de naam al zegt, zowel om de ervaring als om de gerechten die uiteindelijk op je bord belanden. Met deskundige hulp kun je oesters en mosselen oogsten - of een ander soort zeevruchten waar je zin in hebt - voordat je je overheerlijke vangst proeft.

Ook zijn er diverse kleine bierbrouweijen te vinden in West-Zweden, Göteborg is de hoofdstad van de Zweedse microbrouwerijen!

Ben je in West-Zweden, kan een bezoek aan de hoofdstad van de Zweedse Fika ook niet ontbreken. In Alingsås beleef je een Zweedse Fika op zijn best! Geniet van koffie met wat lekkers op een van de 30 mogelijk locaties in dit relatief kleine stadscentrum. 

Restaurants 

Hieronder een kleine selectie van restaurants in West-Zweden: 

•  Grand Tenan: Het restaurant is gehuisvest in het historische Grand Hotel in het prachtige Marstrand en is een uitstekende eetgelegenheid waar je kunt genieten van een breed aanbod aan vis en schaaldieren, evenals vakkundig bereide vleesgerechten en vegetarische opties.

• Lilla Spinneriet: Gevestigd in Lindome in een 19e-eeuwse spinnerij, verandert wekelijks het menu om optimaal gebruik te maken van de beschikbare lokale producten.

• Mellbygatan: Het restaurant ligt centraal in Lidköping en staat bekend om zijn innovatieve keuken en zijn specialiteit, rundvleestartaar. De lunchservice en het avondterras bieden honderd verschillende soorten ambachtelijke bieren op het drankenmenu.

• Slussens Pensionat. Hier kun je de golven onder je voeten horen terwijl je geniet van seizoensgebonden gerechten, geselecteerde eco-wijnen en goede service

Göteborg telt vijf gastronomische locaties met een Michelin-ster, o.a.:
• Koka, Koka wil eerder een speels en leuk restaurant zijn dan een gastronomische hotspot. Het menu is Zweeds en modern, grotendeels vegetarisch en bestaat voor 90 procent uit biologische producten.
• 28+, Een klassiek restaurant met tafellakens en kaarsen. 28+ heeft al meer dan 30 jaar(!) een Michelin-ster en staat net zo bekend om zijn goed gevulde wijnkelder. Het menu is een mix van de Franse en Zweedse keuken.

Zie ook onze Autorondreis Culinair genieten aan de Zweedse Westkust